Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot484505.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Тойота обявява пилотите си в понеделник, но без Рованпера? – Sportove
Намери ни
To Top

Тойота обявява пилотите си в понеделник, но без Рованпера?

Ден след края на сезон 2023 в Световния рали шампионат (WRC) Тойота ще представи екипажите, които ще карат за тима и догодина, но без настоящия световен шампион Кале Рованпера. От отбора вече потвърдиха за пресконференция в понеделник, 20 ноември в Нагоя, като темата е “Преглед на сезон 2023 и екипажите за 2024”.

В събитието ще участват шефът на тима Яри-Мати Латвала и четирите заводски екипажа на Тойота, като всеки един от участниците е на различен етап относно потвърждаването му като член на отбора. Що се отнася до Латвала, три седмици преди рали “Централна Европа” от Тойота Газу Рейсинг потвърдиха, че той остава начело на тима и догодина.


Предполага се, че Такамото Кацута вече е подписал с Тойота, новият договор на Елфин Еванс ще е за две години, а 8-кратният световен шампион Себастиен Ожие отново ще кара с ограничена програма. Този сезон Ожие кара в 8 ралита, включително и предстоящото “Япония”, което е последно за годината.

Голямата въпросителна обаче е бъдещето на световния шампион Кале Рованпера. Според източници от тима, неговият нов договор няма да бъде потвърден в понеделник, тъй като преговорите продължават, но когато стане факт, той ще е за поне 2 години. По-важното е, че договорът на Кале е “на практика договорен” и остават малко дребни подробности, така че все още има шанс това да е част от новините в понеделник.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558