Намери ни
To Top

Руди Гарсия си подава оставката днес

Старши треньорът на Наполи – Руди Гарсия, ще напусне поста си в рамките на днешния 13-и ноември (понеделник), твърди италианският журналист Фабрицио Романо. Поводът е вчерашното поражение на шампионите в Серия “А” от тима на Емполи с 0:1, както и незадоволителното представяне на неаполитанците, които имат 21 точки от началото на сезона и изостават с 10 пункта от върха, където се намира тимът на Интер.

Според Романо най-вероятният заместник на Гарсия ще бъде Игор Тюдор.

Руди Гарсия пое Наполи през лятото непосредствено след напускането на Лучано Спалети, който изведе отбора до първа шампионска титла от 30 години насам.


В своята кариера Гарсия до този момент е водил френските Сент Етиен, Дижон, Лил, Марсилия и Лион, както и италианския Рома и саудитския Ал – Наср.

Гарсия изведе Лил до титлата в Лига 1 през сезон 2010/2011, както и стигна до финала на Лига Европа през сезон 

Руди Гарсия изведе Лил до победа във френското първенство и националната купа през сезон 2010/2011. Стигна и до финал в Лига Европа с Марсилия през сезон 2017/2018, който обаче загуби от Атлетико Мадрид.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол