Намери ни
To Top

Руне се опълчи на Джокович в схватка в три сета, но Супер Ноле надделя

Новак Джокович надделя срещу Холгер Руне в епична битка, продължила повече от три часа. Сърбинът надделя с 7:6(4) 6:7(1) 6:3 в първи мач от финалите на ATP в Торино. Успехът посигури първото място на Супер Ноле в световната ранглиста в края на сезона, което тенисистът от Балканите ще направи за осми път в своята карера.

С успеха Джокович си гарантира малко повече спокойствие за предстоящия сблъсък с Яник Синер на 14-и ноември (вторник). Руне от своя страна ще гони победа на всяка цена срещу Стефанос Циципас, за да запази шансовете си за излизане от “червената група”.

Това бе дебют за 20-годишния Руне в турнира на ATP, което не му попречи да играе с висока доза увереност. Сърбинът от своя страна се довери на опита си и остави хладнокръвието да го води и позволи на съперника да задава темпото, като се възползваше от неговите грешки в ключови моменти. Така Ноле допусна пробив в началото на първия сет, но доведе нещата до тайбрек, който спечели с доза самочувствие.

Във втория сет скандинавецът вече си беше взел поуките и макар също да позволи нещата да опрат до тайбрек, скандинавският талант спечели, губейки само една точка.

Това обаче му коства много сили, от което Джокович нямаше как да не се възползва. Супер Ноле демонстрира, че младият му съперник може да се надиграва с него, но не и да го надиграе. Сърбинът влезе ударно и направи пробив, който обаче бързо бе върнат от скандинавеца и резултатът бе изравнен. И тъкмо, когато изглеждаше, че ще видим нов равностоен сет, решен от драматичен тайбрек, 36-годишният магьосник с ракетата изригна с три последователни гейма, като в два от тях загуби само сет.

В остатъка от срещата Руне имаше сили да върне единствено гейм и да намали изоставането си до 3:5. Той направи това по драматичен начин, като след няколко обрата взе разиграването с 40:30. Това също се оказа ключово и 20-годишният талант вече бе на прага на силите си, заради което логично загуби следващата част с 0:40 и даде успеха на своя съперник.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис