Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot483939.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Тенденцията в Германия се спази – поредна победа за Леверкузен и нова загуба за Унион (Берлин) – Sportove
Намери ни
To Top

Тенденцията в Германия се спази – поредна победа за Леверкузен и нова загуба за Унион (Берлин)

Байер (Леверкузен) разби с убедителното 4:0 Унион (Берлин) в мач от 11-тия кръг на Бундеслигата. Попаденията за тима на Чаби Алонсо отбелязаха Алехандро Грималдо (23’), Одилон Косуну (57’).  Йонатан Та (73’) и Нейтън Тела (83’). Мачът премина изцяло под контрола на “аспирините”.


По този начин се спази и тенденцията за коренно противоположното представяне на двата тима от началото на сезона. Леверкузен записа дванадесета поредна победа във всички турнири и седма поредна в Бундеслигата, докато за Унион (Берлин) това бе девето поредно поражение и 14 мача без успех във всички турнири.

Първата част мина изцяло под диктовката на домакините, като в 10-ата минута Виктор Бонифейс стреля покрай вратата на Унион. Минута по-късно стражът на гостите Фредерик Рьонов направи груба грешка и подари топката на Леверкузен, но Флориан Виртц не можа да се възползва и да отбележи. Натискът на “аспирините” продължи и 16-ата минута след изпълнение на корнер опасен удар с глава на Йонатан Та бе блокиран от тялото на Пол Якел. Първоначално реферът Тимо Герах отсъди дузпа, но след преглед с ВАР отмени решението си.

Така дойде 23-тата минута, когато топйата попадна в Алехандро Грималдо, който с топовен далечен шут с левия крак не остави никакви шансове на Рьонов и отбеляза поредния си гол – 1:0 за Леверкузен. Три минути по-късно Джереми Фримпонг можеше да удвои, но стражът на Унион успя да избие. В 30-ата минута Виктор Бонифейс пропусна още едно 100% положение, след като засече с глава центриране на Фримпонг, но Рьонов отново съумя да спаси. Минута преди края на редовното време Леверкузен имаше поредна възможност след индивидуален рейд и удар на Флориан Виртц, но вратарят на гостите направи още една чудесна изява и успя да избие с върха на пръстите си в корнер.

Втората част започна в по-спокойно темпо, като в 57-ата минута сякаш интригата приключи. След центриране от корнер на Йонас Хофман, бранителят Одилон Косуну се включи и с глава засече за 2:0. Само две минути по-късно разликата можеше да набъбне, когато Виктор Бонифейс подаде на включилия се Фримпонг, който стреля в тялото на Рьонов, а след последвалия рикошет Жером Русийон от Унион успя да избие влизащата във вратата топка в корнер.

Темпото в мача поспадна, но това не попречи на Леверкузен да вкара трети гол. Той дойде в 73-тата минута и бе отново след центриране от ъглов удар, като Алехандро Грималдо центрира, а топката попадна в Йонатан Та, който от воле намери мрежата на Унион за 3:0. Крайният резултат оформи  резервата Нейтън Тела в 83-тата минута, който получи отличен пас от Амин Адли след поредната перфектна контраатака на Леверкузен и с хубав уда с десния крак вкара четвъртия гол за тима си.

По този начин Леверкузен отново оглави класирането в Бундеслигата, с 2 точки повече от Байерн (Мюнхен). На другия полюс – трагичното представяне на Унион в първенството пък докара тима до последното място в таблицата с едва 6 точки. Твърде вероятно е това да бе и последния мач на наставника на берлинчани Урс Фишер.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558