Намери ни
To Top

Пеп Гуардиола избухна след грешката на Нойер, довела до първото поражение на Байерн за сезона: Мануел…

Не загубихме този мач заради Мануел Нойер. Той взе решение в една ситуация и това е. През първото полувреме направи страхотни спасявания“, коментира наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола след поражението от Арсенал с 0:2 в мач от група F на Шампионската лига.

Баварците допуснаха първа загуба от началото на сезона, като първият гол на „артилеристите“ падна след неразчетено излизане на Нойер при едно центриране.


„Не загубихме този мач заради Мануел Нойер. Той взе решение в една ситуация и това е. През първото полувреме направи страхотни спасявания. Никога не критикувам играч, че е взел дадено решение, независимо дали то е правилно или грешно“, каза Гуардиола след двубоя.

„Аз съм много горд от своя тим. Не съм щастлив, защото искам да печеля, но се изисква много смелост да дойдеш тук и да пресираш играчите на Арсенал. Те имат много добри и бързи футболисти, но ние показахме характер. Няма как да очакваш да дойдеш тук да създадеш много положения. Мога само да поздравя Арсенал“, допълни треньорът на Байерн.

В другия мач от групата Олимпиакос взе много ценен успех при гостуването си на Динамо Загреб с 1:0. По този начин Байерн и Олимпиакос водят в класирането с 6 точки, докато Динамо и Арсенал имат по 3.

Ощр от категория Шампионска лига