Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot483783.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Нидерландец с първа победа в Moto3, Сасаки стопи част от пасива си от Масия – Sportove
Намери ни
To Top

Нидерландец с първа победа в Moto3, Сасаки стопи част от пасива си от Масия

В своя 17-ти старт в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта младият нидерландец Колин Вейер спечели своята първа победа в Moto3, след като триумфира в Гран При на Малайзия.

Това е първа победа за представител на Нидерландия в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта от триумфа на Ханс Шпаан в Чехия през 1990 година. И успехът на Шпаан бе в най-малкия клас, тогава до 125 кубически сантиметра.


Днес Вейер бе в челната група в хода на цялата дистанция от 15 обиколки и се пласира най-добре във финалните обиколки, за да триумфира напълно заслужено. В тях той удържа атакива на двамата основни претенденти за титлата Аюму Сасаки и Джауме Масия, които завършиха втори и трети.

С второто си място на „Сепанг“ Сасаки, който е съотборник на Вейер, успя да стопи 4 точки от пасива си спрямо Масия в борбата за световната титла. Така преди финалните два старта за сезона в Катар и Валенсия те са разделяни от 13 пункта.

Двамата реално са единствените останали конкуренти за короната, след като Давид Алонсо и Дани Олгадо изостават с по 41 точки от Масия. Двамата не завършиха днес след като бяха част от едно масово падане на четвъртия завой в петия тур.

Тогава Алонсо допусна грешка на изхода от кривата и падна върху състезателната линия, след което бе ударен от Олгадо, Рикардо Роси и Диохо Морейра, които също напуснаха надпреварата. Малко зад тях Тая Фурусато също падна, но неговата катастрофа беше отделна от масовата пред него.

И все пак Алонсо и Олгадо все още имат някакъв, макар и минимален шанс да се преборят за световната титла. Същото не може да се каже за Дениз Ончу, който изостава с 51 пункта от лидера, при оставащи 50 до края на сезона.

Турският пилот бе в подножието на подиума в края на предпоследния тур, когато бе ударен от съотборника си Хосе Антонио Руеда в последния завой. Ончу успя да се върне в състезанието и да финишира, но остана едва 12-ти, с което изпадна от битката за титлата.

А тя ще продължи още следващата седмица с надпреварата за Гран При на Катар на пистата „Лусайл“. Състезанието, което обикновен открива сезона в кралския клас сега е в края на годината заради масовата реконструкция на пистата, която бе направена заради неговото домакинство и на Формула 1.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558