Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot483509.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Кой ще смени Маркес в Хонда? – Sportove
Намери ни
To Top

Кой ще смени Маркес в Хонда?

Сагата с това кой ще заеме мястото на Марк Маркес в Хонда за сезон 2024 в MotoGP продължава да се заплита. Вчера шефът на тима Алберто Пудж заяви публично пред медии на пистата „Сепанг“, че един „сериозен кандидат“ затова е Пол Еспаргаро.

Испанецът обаче побърза публично да откажа това предложение, тъй като иска да изпълни своя договор с КТМ, въпреки че догодина няма да бъде титулярен пилот.

„Догодина ще изпълня моя договора ми и след това ще бъда свободен.


Ако нещо изникне аз ще го дискутирам с КТМ. За момента съм доволен от мястото, на което съм.

„Искам да благодаря на Хонда, защото да си тръгнеш от едно място и после да бъдеш повикан обратно показва, че работата, която си свършил не е била толкова лоша и отношенията с отбора са били добри, въпреки че резултатите ги нямаше. Много съм доволен от този факт, той означава много за мен, но бъдещето ми е другаде“, каза Еспаргаро пред медиите вчера.

Преди името на Еспаргаро да бъде споменато от Пудж в медиите се появиха спекулации, че Лука Марини е преговарял с Хонда. Италианецът обаче също каза в Малайзия, че е изкушен от възможността да кара за заводски отбор, но с правилния проект.

„Има много неща, които трябва да са насочени в една посока. Сега се чувствам много силен, подобрявам се много през сезона и догодина искам да съм конкурентен и да се боря за подиума във всяко състезание. Идеята да карам за заводски отбор е невероятна, но трябва да е с правилния проект“, заяви настоящият пилот на VR46 Дукати.

Между състезанията в Тайланд и Малайзия се появиха слухове, че пилотът от Moto2 Фермин Алдегер също е попаднал в полезрението на Хонда. Пудж обаче категорично отхвърли възможността младият испанецът да бъде избран за заместник на Хонда.

„100% глупости. Никой от Хонда не го е търсил. Той е страхотен пилот с бляскаво бъдеще, но не е сега момента“, бе коментарът на Пудж относно 18-годишния Алдегер.

Шефът на Хонда също така разкри, че Икер Лекуона никога не е била сериозен кандидат да заеме позицията на Маркес, най-вече заради заводските си ангажименти в Световния супербайк. Така практически на полпозишъна за второто място в Хонда отново се връща Фабио Ди Джанантонио, чието място в Грезини Дукати ще бъде заето от Маркес.

Италианецът намекна в Тайланд, че е възможно бъдещето му да стане ясно пред уикенда в Малайзия. Това обаче не се случи, но изглежда той отново е фаворит за заводския мотор на Хонда, най-малкото защото той е един от малкото пилоти, които нямат подписан договор за следващия сезон.

А желанието на Пудж е решението да бъде взето възможно най-скоро, за да може новият пилот да кара на следсезонния тест във Валенсия.

„Ситуацията е много сериозна. Все още не сме взели решение, но ситуацията е много спешна. Трябва да намерим пилот навреме за теста във Валенсия“, каза Пудж.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages | Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558