Намери ни
To Top

Дрейпър: Играя най-добрия си тенис, но на финала ще бъде трудно“

Джак Дрейпър се чувства в много добра форма, но знае, че на финала на турнира по тенис за мъже Sofia Open срещу Адриан Манарино ще бъде много трудно. Това заяви британецът в интервю за организаторите на турнира.

Дрейпър победи Ян-Ленард Щруф в „Арена София“. По този начин той стана най-младият финалист от Великобритания от 2009 година насам, когато същото направи Анди Мъри.


„Ще бъде много трудно на финала, И Манарино, и Котов са нестандартни тенисисти и имат своите силни качества“, заяви той преди началото на двубоя на Манарино, който надви с 6:2, 7:6(2) Павел Котов.

„Радвам се, че ме сравнявате с Анди Мъри и Джокович, ще се постарая да бъда на ниво и на финала“.

Световният номер 82 навъртя 9 поредни победи от Бергамо насам и призна, че се чувства в отлична форма.

„Играя най-добрия си тенис от много време насам. Радвам се, че нямам контузии. Чувствам се добре и се радвам, че работата ми в тренировките се отразява положително и на корта. Това е отборен успех, защото заедно с моя екип извършваме много работа. Тренирам много с моя треньор. В началото на седмицата се чувствах добре. Чувствам тялото си много добре психически и физически“, продължи той.

„Дойдох тук и миналата година, но имах остър вирус и отпаднах от схемата. Тази година е невероятна за мен. Благодарен съм, че феновете ме подкрепят тук. Виждам много млади хора в залата, чувствам се отлично. Тяхната подкрепа е вдъхновяваща. Напомня ми на времето, в което аз бях на трибуните и гледах другите. Организацията също е на много добро ниво, въпреки краткото време, което имаха. Нямах възможност все още да опитам вашата кухня и се храня се с това, което се сервира за останалите тенисисти, но пък е по-хубаво от това, което ядем в Англия. Имах възможност миналата седмица да бъда в Италия, надявам се и тук да имам време да опитам нещо“.

За финал той бе запитан за младото поколение в тениса, което продължава да превзема челните места в ранглистата, в това число Карлос Алкарас и Яник Синер.

„Разбира се, че са вдъхновение и мотивация. Играчи като Алкарас, Синер и Руне мотивират останалите. Дори леко ревнувам, тъй като заради контузии нямах възможност известно време да играя. Надявам се догодина да бъда на същото място, на което са те сега“, завърши британецът.

Последвайте канала ни в

Снимки: Startphoto

Ощр от категория Тенис