Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot483375.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Хюндай иска да задържи двамата си финландци – Sportove
Намери ни
To Top

Хюндай иска да задържи двамата си финландци

Шефът на Хюндай в WRC Сирил Абитебул има амбицията да обяви пилотите на тима преди края на рали “Япония” (16-19 ноември), последен кръг от сезон 2023. Вече са ясни двамата пилоти, които ще карат с пълна програма – Тиери Нювил и Ойт Танак.

Засега темата за четвъртата кола догодина се отлага, но що се отнася до третия автомобил на тима, най-вероятно с него ще се състезават Есапека Лапи и Теему Сунинен. Лапи този сезон кара с пълна програма, но вероятно ще остане в отбора с ограничена.


Все още не е ясно как това ще засегне ветерана Дани Сордо, който и тази година кара с ограничена програма третата кола.

Абитебул се опита да обясни без особена конкретика, че Лапи и Сунинен може да са полезни на Хюндай догодина, когато се очаква много оспорвана битка с Тойота за двете световни титли в ралитата.

“Сунинен е на радара ни за сезон 2024, но не мога да кажа нищо по-конкретно – заяви французинът. – Той е в списъка пилоти, които може да карат за нас догодина, но трябва да избираме внимателно, за да вземем най-доброто решение. Лапи пък е ключова част от екипа ни този сезон и е много важен за нас, тъй като вложи много усилия в развитието на i20 Rally1, мисля, че той може да бъде част от нашия тим и догодина.”

Абитебул обясни по-конкретно и за четвъртата кола, като каза плановете за нея се отлагат, тъй като приоритетът е трите екипажа на тима във всяко едно рали да разполагат с максимална подкрепа от страна на тима. Но Сирил допълни, че пускането на четвърта кола е въпрос на време.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558