Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot483029.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Цунода „напълнил гащите“ след грешката в Бразилия – Sportove
Намери ни
To Top

Цунода „напълнил гащите“ след грешката в Бразилия

Юку Цунода завърши надпреварата за Гран При на Сао Пауло във Формула 1 на деветото място, с което донесе много важни две точки на отбора на Алфа Таури в борбата му да настигне Уилямс в спора за седмото място в конструкторския шампионат. Разликата между двата тима преди финалните две състезания за годината в Лас Вегас и Абу Даби е седем точки, но тя можеше да е по-голяма, ако Цунода не беше финиширал в Бразилия.

Японецът бе много близо до отпадането на „Интерлагос“, след като допусна грешка в десетия завой малко преди средата на дистанцията.


Японецът стъпи в тревата с предната си лява гума в спирането за най-бавната крива на трасето и за малко не се удари в стената, която в тази част от пистата е много близо до трасето.

За щастие на Алфа Таури Цунода избегна този инцидент и продължи в надпреварата, губейки само няколко секунди. Това щеше да е втора поредна седмица, в която Цунода щеше да изпусне наглед сигурни точки заради собствена грешка.

В Мексико той се движеше в топ 10 и пресираше Оскар Пиастри в битката за седмото място малко след рестарта. Японецът обаче не прецени добра разположението на двете коли в спирането за първия завой и при опита си да изпревари пилота на Макларън от външната страна се стигна до контакт между двамата. След него Цунода се завъртя и мина през зоната за сигурност, а по-късно финишира на 12-то място.

Въпреки тази грешка на Цунода Алфа Таури не си тръгна с празни ръце от Мексико, където Дениъл Рикардо финишира шести. Така тимът от Фаенца има спечелени точки в последните три основни състезания, както и в спринта в Бразилия. Това подобрение в представянето на отбора се дължи на големия пакет с подобрения, включително нов под, който бе въведен за Гран При на САЩ в Остин.

„Беше голяма изненада, мисля, че бяхме много близо до нашите конкуренти. Спечелихме точки в последните три състезания и ще много добре, ако продължим с тези силни състезания. Сега сме близо до седмото място в конструкторския шампионат и ще е възможно да го спечелим, ако покажем най-доброто, на което сме способни.

„Определено сега балансът е по-добър, но бих казал, че резултатите ясно показват, че сме направили голяма крачка напред, най-вече с подобренията в Остин“, коментира Цунода относно прогреса на Алфа Таури.

„Това беше моя много голяма грешка, беше доста плашещо. Всъщност напълних гащите тогава и за късмет не отпаднах“, добави японецът относно грешката си в Бразилия миналата неделя.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558