Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot482207.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Гран При на Сао Пауло: Норис пресира Верстапен в челото (следете на живо) – Sportove
Намери ни
To Top

Гран При на Сао Пауло: Норис пресира Верстапен в челото (следете на живо)

Пистата „Интерлагос“ в Бразилия често предлага едно от най-актрактивните състезания в рамките на всеки един сезон във Формула 1. От полпозишъна в днешната Гран При на Сао Пауло потегли световният шампион Макс Верстапен, който днес преследва своята победа №17 за сезон 2023.

Драма още преди старта – Леклер се завъртя на шестия завой в загряващата обиколка и се удари тежко в стената. Монегаскът съобщи по радиото, че катастрофата му е в резултат на повреда в хидравликата.


Той успя да тръгне и да скрие автомобила си зад предпазната стена, което позволи стартовата процедура да продължи. 

Старт на състезанието – Норис и Хамилтън прескочиха пилотите на Астън Мартин с перфектен старт, зад тях имаше масова катастрофа на първия завой с участието на Магнусен и Албон, които отпаднаха. 

1/71 – Кола на сигурността! Напълно очаквано заради инцидента между Магнусен и Албон състезанието бе неутрализирано с кола на сигурността. Повторенията показаха, че вторият пилот на Хаас Хюлкенберг също бе замесен в инцидента, но той успя да продължи. 

2/71 – Червен флаг! Заради множеството отломки по пистата рейс директорът Нилс Витих избра временно да спре състезанието с червен флаг. 

Преди спирането на надпреварата двамата австралийци Пиастри и Рикардо се бяха прибрали в гаражите на своите отбори. Пиастри заради повреда в задвижващата му система, а Рикардо заради пораженията по задното крило, които той получи в резултат на отломките, които го удариха (гума без джанта). 

След целия хаос в първия сектор на състезанието топ 10 изглеждаше по следния начин: Верстапен, Норис, Хамилтън, Алонсо, Строл, Ръсел, Перес, Сайнц, Окон и Цунода. 

Състезанието за Гран При на Сао Пауло беше подновено в 19:31 часа българско време, а рестартът също беше от място. След като колите им бяха прибрани в гаражите Рикардо и Пиастри трябваше да рестартират надпреварата от алеята пред боксове и практически бяха с обиколка изоставане. 

3/71 – След забавяне от 25 минути колите се върнаха на пистата за нова загряваща обиколка. 

Рестарт! Верстапен с нов отличен старт от полпозишъна и запази първата си позиция пред Хамилтън, който изпревари Норис в спринта до първия завой. Пилотът на Макларън обаче успя да си върна второто място в спирането за първата крива. 

4/71 – Алонсо влезе в тройката, изпреварвайки Хамилтън в спирането за четвъртия завой. 

5/71 – За две обиколки Верстапен успя да се измъкне на повече от секунда пред Норис преди активацията на системата DRS.

6/71 – Норис направи много силен първи сектор и свали изоставането си от лидера до по-малко от секунда. 

8/71 – Норис започна да притиска Верстапен в битката за първото място и нидерландецът трябваше да се защитава в зоните за спиране преди завои 1 и 4. Във втория сектор на трасето обаче световният шампион вдигна темпото и отново отвори аванс от повече от секунда. 

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558