Намери ни
To Top

Джокович срещу Григор Димитров на финала в Париж

Живата легенда на тениса Новак Джокович ще се изправи срещу единствения българин в елита Григор Димитров на финала на “Мастърс”-а в Париж.

Това стана факт, след като Ноле преодоля изпитанието “Андрей Рубльов” с 5:7, 7:6(3), 7:5 за цели 3 часа игра. За трети пореден път в турнира великият сърбин печели двубой с епични пропорции, а разочарованието за Рубльов беше огромно, не само защото пропусна да спечели мача в два сета, но и защото направи двойна грешка в последната точка на битката.

Джокович беше нестабилен и направи 13 непредизвикани грешки от бекхенд в първия сет, а във втория оцеля до тайбрека, като междувременно се възползва и от медицински таймаут. В третата част Ноле беше на доста по-високо ниво и успя да надделее над световния номер 5.

Сърбинът вече е с 49 победи и 9 поражения на “Мастърс”-а в Париж, който ще се опита да спечели за седми път. Отделно от това той е в серия от 17 победи през 2023-та и е спечелил 30 от последните си 31 мача, като изключението е финала на “Уимбълдън” срещу Карлос Алкарас.

Джокович е на 58-мия си “Мастърс” финал, а Димитров е на своя втори след титлата в Синсинати през 2017-а. Българинът има една победа над рекордьора по титли от “Големия шлем” – в Мадрид през 2013-та, а е загубил другите им 11 срещи. Четири от последните им шест мача обаче са се провели в три сета.

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Тенис