Намери ни
To Top

Нюкасъл 0:0 Арсенал, Хавертц се размина с червен картон

Нюкасъл и Арсенал играят при резултат 0:0 на „Сейнт Джеймсис Парк“ в един от най-вълнуващите сблъсъци от 11-ия кръг на Висшата лига.

Двата отбора започнаха на високо темпо, но в същото време и с уважение към съперника. Те водеха страхотна битка, но тя не се изразяваше в голови ситуации. Арсенал първи имаше по-добър период, но това, до което стигна, бе един удар на Жоржиньо над вратата.


След половин час Калъм Уилсън пропусна голям шанс, но бе вдигната задана на Бърн, който му свали топката. Нюкасъл вдигна нивото към края на полувремето и направи няколко добри атаки, но така и не стигна до точен удар. В самия край на първата част отличен пробив на Мартинели завърши с изстрел, който не затрудни Поуп.

Влизане на Хавертц в краката на Лонгстаф нажеже страстите. Германецът направи много опасно и грубо влизане, но за негово щастие не успя да контузи съперника. Съдията прецени, че нарушението е за жълт картон, а протестите на домакините доведоха до три жълти картона за техни играчи.

Еди Хау ще разчита на същия състав, който започна при равенството с Уулвърхамптън преди седмица. В мача срещу Ман Юнайтед той даде почивка на някои основни играчи, които се завръщат сред титулярите.

Микел Артета е направил три промени от последния мач в първенството, когато неговият тим победи Шефилд Юнайтед с 3:0. Габриел Магаляеш, Такехиро Томиясу и Жоржиньо заменят Кивиор, Зинченко, и Смит Роу, който е контузен. Капитанът на тима Мартин Йодегор не е в групата за мача. Габриел Жезус и Томас Партей са контузени.

НЮКАСЪЛ – АРСЕНАЛ

НЮКАСЪЛ: Поуп, Трипиър, Шер, Ласелс, Бърн, Лонгстаф, Жоелинтон, Гимараеш, Гордън, Алмирон, Уилсън
АРСЕНАЛ: Рая, Уайт, Салиба, Магаляеш, Томиясу, Райс, Жоржиньо, Хавертц, Сака, Мартинели, Нкетия

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол