Намери ни
To Top

Рубльов ще бъде съперник на Джокович на полуфиналите в Мадрид

Руснакът Андрей Рубльов ще играе срещу световния номер 1 Новак Джокович на полуфиналите на турнира на твърда настилка от серите „Мастърс“ в Париж с награден фонд 5,8 милиона евро. В късния мач от четвъртфиналите Рубльов победи Алекс де Минор (Австралия) с 4:6, 6:3, 6:1 за малко повече от два часа на корта, а следващата завърши доста след полунощ местно време.

Руснакът подобри резултата си до 8-4 на четвъртфиналите този сезон по пътя към своя трети АТP „Мастърс“ 1000 полуфинал за годината. Тазгодишният шампион от Монте Карло, който също достигна до финала в Шанхай миналия месец, е равен с Яник Синър с по 21 победи на трето място за най-много успехи на турнирите „Мастърс“ през тази година.


„Просто трябваше да продължа да се боря и да се опитвам да бъда по-агресивен. Той ме поставяше под голям натиск. Така че знаех, че трябва да направя своите удари и тогава се получи“, каза Рубльов.

Гледайки напред към мача с Джокович, руснакът се пошегува, когато го попитаха какво е научил от предишните срещи със световния номер 1. Той има една победа в пет двубоя срешу сърбина, но не успя да спечели сет в трите им мача на твърди кортове.

„Не научих . . . Ще видим утре дали съм научил нещо“, каза Рубльов.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис