Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot481767.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Впечатляващата серия на Болоня продължи и срещу Лацио – Sportove
Намери ни
To Top

Впечатляващата серия на Болоня продължи и срещу Лацио

Болоня победи с 1:0 Лацио в първия мач от 11-ия кръг на Серия „А“. Люис Фъргюсън беше точен в 46-ата минута и донесе успеха на тима, воден от Тиаго Мота. С трите точки Болоня изпревари „бианкочелестите“ в класирането и вече е на 6-о място. Лацио завърши само с един точен удар в двубоя и заема 8-а позиция в подреждането.


Болоня нямаше победа над „орлите“ от 2021 година – 3:0 на „Ренато Дал’Ара“. Последваха три загуби и равенство в първенството и Купата на Италия. Сега отборът влезе в срещата след серия от 10 мача без поражение във всички турнири и не криеше амбициите си да я продължи. Лацио пък се надяваше с евентуална победа да се настани на петото място, измествайки Наполи.

Мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите на наводненията в Тоскана. Още в началото Валентин Кастейянос от Лацио стреля с глава в напречната греда след центриране на Мануел Ладзари, но страничният съдия беше вдигнал флага за засада. Малко по-късно статично положение постави под напрежение защитата на Болоня, но ударът на Алесио Романьоли не затрудни Лукаш Скорупски.

В 18-ата минута Луис Алберто реши да потърси изненада и завъртя топката от ъглов удар директно към вратата, но тя се отби от страничния стълб, а след това Кастейянос стреля в аут при добавката. До почивката имаше и още една интересна ситуация в наказателното поле на домакините. Ветеранът Педро Родригес поиска дузпа след съприкосновение със защитник, но получи жълт картон за симулация. 

Болоня не направи нищо в офанзивен план през пъртвото полувреме, но в началото на второто поведоха с хубаво подадение на Люис Фъргюсън. Той се оказа очи в очи с Иван Проведел след комбинация между Алексис Салемакерс и Джошуа Зиркзее, а ударът на шотландеца беше безкомпромисен.

Адам Марушич се контузи, а Кастейянос имаше претенции за дузпа, подминати от съдията. Хаотияният натиск на Лацио не притесни домакините, а този път и влизането на Чиро Имобиле не помогна. В последните минути футболистите на Болоня умело накъсаха играта и удържаха преднината си.

Последвайте канала ни в


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558