Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/11/screenshot481651.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ръсел има надежди за силно представяне в Бразилия – Sportove
Намери ни
To Top

Ръсел има надежди за силно представяне в Бразилия

В последните два уикенда Джордж Ръсел бе засенчен от съотборника си Люис Хамилтън, който се възползва максимално от новия под, който Мерцедес въведе по време на Гран При на САЩ.

В Остин седемкратният шампион завърши втори, на само 2.2 секунди зад победителя Макс Верстапен, преди да бъде дисквалифициран, преди в Мексико отново да се класира втори, този път без дисквалификация. В същото време Ръсел пресече финала в Съединените щати на седмото място, а в Мексико финишира шести.


Младият британецът обаче сподели преди началото на уикенда за Гран При на Сао Пауло, че очаква тази седмица той да бъде силен на пистата, на която преди 12 месеца спечели първата си и за сега единствена победа във Формула 1. Той също така обясни, че е имало допълнителни фактори, които са довели до неговото по-слабо темпо в последните две състезания в САЩ и Мексико.

„Чувствам се добре с последните подобрения, но последните две състезания бяха слаби поради различни причини. Не бяха много интуитувни състезания с ограниченията, които имахме. Миналата седмица трябваше много да внимавам със спирачките в Мексико, а преди това в Остин имах проблем с разхода на горивото.

„Така че не седя тук да се чудя защо бях толкова по-бавен. Знам какви бяха причините. Бяха доста нелепи ситуации, така че се радвам, че този уикенд сме в Бразилия. Не очаквам да срещна същите трудности.

„Ще видим какво ще стане. Да видим как ще завършим годината, тя беше много предизвикателна, особено в сравнение с миналата, когато изглеждаше, че всички състезания се развиват в наша полза. Тази година беше доста по-трудно“, обясни Ръсел пред медиите в Сао Пауло.

Той обаче подчерта, че не иска да търси извинение за слабото си представяне, тъй като трябва да се справя по-добре с ограниченията, които среща във всеки уикенд.

„Разликите са много малки. В Остин изостанах малко в спринта, в Мексико пропуснах първата тренировка. След това в третата скоростта ми беше добра, но след това в Q3 за всички беше много странно. Не искам да си търся оправдание. Всеки уикенд има своите си ограничения, както ще бъде и тази седмица“, каза британецът.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558