Намери ни
To Top

Треньорът на Нгану иска битка с Джоунс, а не с Уайлдър

Главният треньор на изключително успешния ММА клуб “Xtreme Couture”, Ерик Никсик, е на мнение, че бойните вериги UFC и PFL трябва да загърбят егото си и да си сътрудничат за организирането на битка между бившия шампион в тежка категория на UFC, Франсис Нгану, и настоящия носител на тази титла – Джон Джоунс.

“В един перфектен свят Нгану ще се изправи срещу Джон Джоунс. Искам бойците ми да се бият срещу най-добрите и Джон е най-добрият. Ако двете страни искат да го организират, могат да го направят.


Трябва да загърбят егото. Нека дадем на феновете това, което искат”, заяви наставникът на Франсис Нгану в YouTube канала The MMA Hour.

Камерунският ММА боец подписа с PFL през май. При официалното обявяване на сделката бе добавено, че Хищника ще стъпи в клетката на американската ММА верига през 2024-а.

След като изигра десет рунда бокс срещу световния шампион на WBC, Тайсън Фюри, Франсис Нгану е спряган за съперник на друг професионален боксьор – бившия носител на пояса на Фюри, Деонтей Уайлдър. Според PFL и треньора на Бронзовия бомбардировач, Нгану и Уайлдър се уговарят за ММА двубой.

Ерик Никсик не вижда смисъл в такава битка.

“Ако Уайлдър скочи в ММА, ще бъде зле за него. Има много тънки крака. Нгану ще го сгъне на половина. Само няколко ритника и едно поваляне. Това е нужно. Ще бъде услуга за нас. Пак казвам, че в перфектен свят следващият съперник е Джон Джоунс”

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Бойни Спортове