Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot480321.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Още веднъж: Маркес няма да има актуален мотор на Дукати в Грезини – Sportove
Намери ни
To Top

Още веднъж: Маркес няма да има актуален мотор на Дукати в Грезини

Спортният директор на Дукати Паоло Чиабати още веднъж потвърди, че Марк Маркес няма да има достъп до актуалната версия на мотора на италианеците докато се състезава на екипа на Грезини догодина.

Още през лятото бе обявено, че и догодина отново само заводският отбор на Дукати и този на Прамак ще разполагат с актуалните модели на Desmosedici GP.


Пилотите на Грезини и тези на VR46 пък ще разполагат с модела на италианския производител от тази година.

Дори и статутът на Маркес обаче няма да промени тези намерения на Дукати и така испанецът няма да има достъп до най-актуалната версия на Desmosedici GP. За него това не би трябвало да е голям проблем, тъй като тазгодишният модел категорично е най-силният мотор на стартовата решетка, а промени за следващия сезон надали ще са много големи.

„Договорно моторите от 2024 ще са само за заводския отбор и за Прамак. Така че четирите официални мотора ще бъдат за Дукати и Прамак. Грезини и VR46 ще разполагат с мотора от 2023, който в момента заема първите две места в шампионата“, каза Чиабати в интервю за Sky Italia.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558