Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot479979.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ръсел е останал изненадан от позициите на Мерцедес в тренировките в Мексико – Sportove
Намери ни
To Top

Ръсел е останал изненадан от позициите на Мерцедес в тренировките в Мексико

Джордж Ръсел е останал изненадан от по-задните позиции на него и съотборника му Люис Хамилтън по време на петъчните тренировки преди Гран При на Мексико Сити.

Във втората подготвителна сесия на „Ерманос Родригес“ Ръсел завърши десети, докато Хамилтън се класира седми. Ръсел не кара в първата тренировка, когато неговият автомобил бе поверен на младока Фредерик Вести.

Пред двамата пилоти на Мерцедес във втория час за подготовка се класираха Валтери Ботас и Дениъл Рикардо, които заеха съответно четвърта и седма позиция. Именно присъствието на двамата е изненадало неприятно Ръсел, но според него колата на Мерцедес има потенциал, който само трябва да бъде отключен.

„Беше сложна сесия с дъжд на някои места по пистата. Освен това имахме и прототипната гума на Пирели, а и разликите бяха много малки. Имаме потенциал, но трябва да свършим доста работа през нощта, тъй като разликите наистина са много малки. Освен това пред нас имаше и коли, които не очаквахме.

„Никой не очакваше Алекс (Албон) да е толкова бърз в първата тренировка (втори зад Макс Верстапен), Рикардо и Ботас да са толкова напред във втората. Определено ще искаме да напреднем, но Макс винаги е на половин секунда отпред. Усещаме, че имаме много да подобряваме, но хубавото е, че тук имаме възможност да го направим.

„В Мексико има различни предизвикателства, важно е да подготвим правилно гумите, а в дългите серии се грижим за двигателя и спирачките, които се отразяват и на гумите. Има много неща, с които жонглираме, състезанието ще е доста сложно и затова квалификацията ще е важна.

„Ако се справиш добре ще можеш да се бориш за първите две редици. Трябва да сме сигурни, че ние ще сме в тази позиция“, каза Ръсел.

Той също така обясни и разликата между него и Хамилтън във втората тренировка, в която седемкратният шампион бе с 0.203 секунди по-бърз.

„С Люис използвахме различни настройки и може би и двамата не бяхме в оптималния прозорец. Може би някъде по средата между двама ни ще са правилните настройки. Винаги е разочароващо като имаме такива дни, но именно в тези трудни моменти учим повече, отколкото когато колата е добра“, заяви британецът.

Последвайте канала ни в

Снимки: Imago

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558