Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot479905.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Албон раздели пилотите на Ред Бул в Мексико – Sportove
Намери ни
To Top

Албон раздели пилотите на Ред Бул в Мексико

Алекс Албон успя да изненада фаворитите в Гран При на Мексико Сити – пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес. Трикратният световен шампион беше най-бърз в първата свободна тренировка в Мексико, като Албон се класира втори, а любимецът на публиката Серхио Перес – трети.

Макс взе първото място с 1:19.718 минути в най-бързата си обиколка с меките сликове, но Албон също нямаше проблеми да следи под 1:20 за обиколка – 1:19.


813 минути, като пилотът на Уилямс прекара цялата първа тренировка в челото на класирането. При сравнението на бързите обиколки на Верстапен и Албон се видя, че Макс е много по-бърз на правите, но пък колата на Уилямс и Алекс се справят по-добре в бавните завои на пистата „Братя Родригес”.

Ще е интересно да се види с прогреса на трасето на колко ще се увеличат тези 0,095 секунди между Верстапен и Албон в хода на уикенда.

Топ 6 допълниха Ландо Норис (Макларън), Шарл Леклер (Ферари) и Оскар Пиастри (Макларън), като и двамата пилоти на Зак Браун се оплакаха от поведението на MCL60 в бавните завои, а Леклер имаше притеснения за представянето на колата му в първите минути на тренировката. Първите 10 в класирането се събраха в по-малко от 1 секунда, като топ 10 затвори Ланс Строл с Астън Мартин, като той и Фернандо Алонсо използват аеродинамичния пакет от Остин.

Най-напред от петимата новаци, които караха в първата свободна тренировка в Остин се класира Оливър Беърман (Хаас) – 15-и и пред Фернандо Алонсо, който остана 16-и.

Другите четирима новаци заеха позициите от 17-о до 20-о, като Тео Пуршер с Алфа Ромео остана последен, тъй като на три пъти се прибира в бокса заради проблеми със спирачките и не успя да направи нито една бърза обиколка.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558