Намери ни
To Top

Мартин отново най-бърз, но и с падане в Тайланд, Баная се класира за Q2

След като бе най-бърз в първата тренировка преди Гран При на Тайланд претендетът за титлата в MotoGP Хорхе Мартин записа най-доброто време и във втората подготвителна сесия на пистата „Бурирам“. Испанецът оглави класирането, въпреки че в самия край на тренировката падна в спирането за острия завой №3.

Тогава, в опита си да подобри още повече времето си от 1:29.


826, но прекали с агресията и предната гума просто не го задържа. Това беше и единственото падане в хода на днешния подготвителен ден в Тайланд.

С тези жълти флагове, които Мартин изкара, той не позволи на съперниците си да подобрят неговия резултат и така той завърши тренировката на първото място. На 0.098 зад него завърши Маверик Винялес, който първи слезе под 1:30 за обиколка 10 минути преди края на сесията, след което бе изместен от Мартин.

Тройката допълни вторият пилот на Априлия Алейш Еспаргаро, който изостана с 0.160 от Мартин. Тримата бяха единствените пилоти, които успяха да направят обиколки за по-малко от 90 секунди днес.

Четвърти и пети се класираха победителят от Гран При на Австралия миналата седмица Йоан Зарко и Лука Марини, които бяха с 0.180 и 0.199 по-бавни от лидера. В топ 10 в края на втората тренировка се класираха още Марко Бедзеки, лидерът в генералното класиране Франческо Баная, Фабио Куартараро, Брад Биндър и Аугусто Фернандес.

Това са и десетимата пилоти, които се класират директно за втората фаза на квалификацията. За Баная това влизането в десетката е много добра новина след двете поредни участия в Q1 в последните две седмици.

Първи извън местата, даващи право на директно участие в Q2, остана Марк Маркес, който бе с 0.065 по-бавен от Фернандес и ще трябва да кара в Q1 утре. Заедно с него през първите 15 минути на квалификацията ще трябва да преминат още Франко Морбидели, Джак Милър, Фабио Ди Джанантонио, Пол Еспаргаро, Жоан Мир, Раул Фернандес, Алекс Маркес, Енеа Бастианини, Такааки Накагами и миналогодишният победител в Гран При на Тайланд Мигел Оливейра. Португалецът днес бе най-бавен и в двете тренировки.

Уикендът за Гран При на Тайланд, 17-ти кръг за сезон 2023 в MotoGP, продължава утре в 6:10 часа сутринта българско време с третата тренировка. Тя ще бъде с продължителност от 30 минути, а веднага след нейния край ще стартира и квалификацията, която ще определи реда за стартира за спринта и основното състезание на „Бурирам“.

Снимки: MotoGP

Последвайте канала ни в

Ощр от категория Спорт