Намери ни
To Top

Хорхе Мартин зададе темпото на старта на уикенда в Тайланд, Баная – 10-ти

Претендентът за световната титла в MotoGP Хорхе Мартин даде най-доброто време в първата свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Тайланд.

В първите 45 минути за подготовка на „Бурирам“ пилотът на Прамак Дукати стигна до 1:30.520. Той стори това с нови средно твърди гуми, с които направи квалификационна симулация в края на тренировката.


В същото време лидерът в генералното класиране Франческо Баная изкара цялата сесия с един комплект гуми – мека предна/твърда задна и логично изостана с 0.987 секунди от лидера, заемайки десетата позиция.

Втори и трети в края на първата подготвителна сесия в Тайланд се класираха Маверик Винялес и Пол Еспаргаро, които бяха със съответно 0.238 и 0.492 по-бавни от Мартин. Двамата също заложиха на нови гуми в края на сесията, като Винялес използва комбинация от средно твърда предна и твърда задна, докато Еспаргаро беше с две твърди гуми. 

Първата тренировка на „Бурирам“ премина без нито едно падане и без съществени неточности от страна на пилотите. Единствено Мартин вдигна задната си гума в едно от спиранията си за последния завой, което доведе до известно разтрисане. Малко по-късно пък Баная превъртя задната си гума на изхода от петия завой.

При превърналата се в традиционна 5-минутна сесия за тренировъчни стартове Марк Маркес също имаше превъртане на задната гума в първия си опит да стартира. Още при втория си такъв пилотът на Хонда коригира настройките си и не срещна подобни трудности. Подобни затруднения при един от тренировъчните си стартове срещна и Брад Биндър, който изпробва новата стартова система на КТМ, която дебютира този уикенд.

Втората тренировка преди Гран При на Тайланд, 17-ти кръг за сезон 2023 в MotoGP, е предвидена за 11:00 часа българско време по-късно днес. Резултати от нея ще определят и кои ще са десетимата пилоти, които ще се класират директно за втората фаза на утрешната квалификация на „Бурирам“.

Последвайте канала ни в

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт