Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot479104.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Александър Георгиев помогна на Колорадо за рекорд в НХЛ, Вегас със седма поредна победа – Sportove
Намери ни
To Top

Александър Георгиев помогна на Колорадо за рекорд в НХЛ, Вегас със седма поредна победа

Вратарят Александър Георгиев направи 27 спасявания и помогна на Колорадо да спечели със 7:4 в залата на Ню Йорк Айлъндърс, с което отборът постави нов рекорд в Националната хокейна лига с 15 поредни победи като гост.

Георгиев записа шести последователен успех от началото на сезона, с което той стана един от едва осмината вратари в историята на НХЛ с такова постижение.

Райън Йохансен се разписа два пъти, а Мико Рантанен се отличи с попадение и три асистенции за Колорадо, който е лидер в Централната дивизия с пълен актив от 12 точки.

Кал Клатърбък завърши с гол и асистенция за домакините, а Иля Сорокин парира 34 изстрела, но това не беше достатъчно.


Алекс Овечкин вкара първия си гол за сезона и общо 823-и в кариерата си в лигата, но Вашингтон загуби за четвърти път в пет мача след 1:4 срещу гостуващия Торонто. Овечкин се доближи на 71 гола от рекорда на Уейн Грецки, но пропусна дузпа.

Остън Матюс и Морган Райли завършиха с по гол и асистенция за гостите.

Носителят на купа „Стенли“ Вегас постигна седми пореден успех и е лидер в класирането с пълен актив от 14 точки, след като се наложи над гостуващия Филаделфия с 3:2. Победното попадение реализира Шей Тиодор 32.5 секунди преди края. Иван Барбашев и Пол Котър също вкараха и така за първи път в историята на НХЛ шампион започва сезон със седем последователни успеха.

Йонас Йохансон отрази всичките 32 удара към вратата си и едва за втори път в кариерата си не допусна гол („шътаут“), а Тампа Бей се справи с 3:0 с гостуващия Каролина. Брейдън Пойнт се отличи с гол и асистенция.

Тайлър Тофоли блесна с хеттрик срещу бившия си клуб и изведе Ню Джърси до успеха с 5:2 срещу домакина Монреал. Джак Хюз допринесе с четири асистенции, а Александър Холц и Нико Хишийр също се разписаха.
 
Джеф Скинър и Тейдж Томпсън вкараха по два пъти и допринесоха решаващо за победата на Бъфало в Отава с 6:4. Уко-Пека Лууконен завърши с 34 спасявания за гостите.

Сан Хосе остана без успех в шести пореден мач от началото на сезона след 1:3 при гостуването на вицешампиона Флорида. Сам Райнхард продължи головата си серия на пет поредни мача за домакините, а Картър Верхег и Кевин Стенлунд също реализираха. Антъни Столарз отрази 27 шайби при дебюта си за Пантърс.

Джордън Еберле вкара 5 секунди преди края на продължението за 5:4 за Сиатъл срещу домакина Детройт, с което сложи край на серията от пет последователни победи на съперника. Преди това Джаред МакКан, който асистира за победното попадение на Еберле, беше изравнил 1:22 минута преди сирената при числен превес за 4:4. Джейсън Шуорц пък се отличи с два гола. Дилан Ларкин и Шейн Гостисбиър се отличиха с по гол и две асистенции за домакините, а Алекс Де Бринкат вкара деветото си попадение от началото не сезона, но това не беше достатъчно.
  


Бостън надделя над домакина Чикаго с 3:0 и изравни най-добрия старт на сезон в клубната си история от 1937/1938 с шест поредни победи.
Джереми Суейман парира 23 удара и записа десети „шътаут“ в кариерата си, а Матьо Поатра, Трент Фредерик и Павел Заха се разписаха.


Франк Ватрано реализира в 2:40 минута на продължението, а Анахайм прекъсна серия от три поредни загуби след 3:2 в залата на Кълъбмъс. Вратарят Лукаш Достал направи 34 спасявания за гостите.

Райън Хартман изпъкна с хеттрик при успеха на Минесота със 7:4 над гостуващия Едмънтън. Хартман записа рекорден по резултатност мач в кариерата си с 5 точки, след като добави и две асистенции.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558