Намери ни
To Top

Захари Сираков: За мен е най-важно да заемаме челните места, защото това показва развитието на младите, които скоро ще играят професионален футбол

Старши треньорът на Лудогорец III Захари Сираков разказа пред Sportal.bg в предаването „Часът на Трета лига“ подробности около младия състав на „орлите“. Спецалистът изказа задоволството си от развитието на отбора, който през последните години се утвърди като един от силните тимове в Североизточната Трета лига. Към днешна дата третият отбор на Лудогорец се намира на върха в таблицата.


Според Сираков натрупаните точки показват израстването в отбора и това колко комфортно започват да се чувстват футболистите, когато се изправят срещу по-възрастни състезатели. Той изтъкна, че точно това е начина те максимално бързо да се адаптират към мъжкия футбол, защото скоро могат да пробият и във втория тим на разградчани и вече да се подвизават като професионалисти.

„Имаше въпрос дали за Лудогорец III е най-важно да заема първото място. Не трябва да се обезценява труда на младите момчета и не само на Лудогорец, а и на дублиращите отбори на Черно море и Спартак (Варна), дори и Дунав II, които са по-назад в класирането. Фактът че тези състави заемат челните место в таблицата за мен е най-важно, защото все пак това е бъдещето на България. Тези момчета след една година ще играят във Втора лига, а дори някои от тях и в efbet Лига. Не може да подценяваме техния труд.“

Цялото интервю със Захари Сираков може да проследите на сайта Sportal.bg и в предаването „Часът на Трета лига“.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига