Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot478990.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Отиде си най-силният човек в Евертън в последните 20 години – Sportove
Намери ни
To Top

Отиде си най-силният човек в Евертън в последните 20 години

Дългогодишният президент на Евертън Бил Кенрайт е починал днес на 78-годишна възраст. Преди осем седмици той претърпя операция за отстраняване на тумор в черния дроб, като тогава бе обявено, че интервенцията е била напълно успешна. Кенрайт, който бе и изключително успешен театрален и филмов продуцент, е част от борда на директорите на Евертън от 1989 година, а от 2004 е президент на „карамелите“. Той бе и мажоритарен собственик на клуба, като през 2016 година продаде 49.


9% от акциите си на Фарад Мошири, който през януари 2022-ра увеличи дела си до 94%.

По-рано през тази година Кенрайт се съгласи да остане на поста по молба на Мошири, за да помогне на клуба в преходния период, който трябва да подготви смяната на собствеността. През този месец иранецът договори продажбата на Евертън на 777 Partners. Сделката обаче все още не е финализирана.

„Клубът ни загуби своя президент, лидер, приятел и вдъхновение. Всички молитви в Евертън са към неговата партньорска Джени Сийгроув, дъщеря му – Люси Кенрайт, както и внуците и всички, които го обичаха“, написаха от Евертън.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558