Намери ни
To Top

Микаела Шифрин няма намерение да намалява темпото през новия сезон

Въпреки че вече се превърна в най-успешния скиор за всички времена, постигайки 88 победи за Световната купа през март, американката Микаела Шифрин заяви, че няма намерение за отпуска газта, преди старта на новия сезон този уикенд, предаде „Ройтерс“. 28-годишната Кралица на слалома няма вече какво да доказва, но вярва, че все още може да бъде бърза и планира да участва в повечето скоростни дисциплини – спускане и супер гигантски слалом.

„Няма вече нищо в списъка ми, ако трябва да бъда честна“, каза тя пред „Ройтерс“.

„Но искам да продължавам да карам ски.


Искам да видя колко далеч мога да стигна в спорта. Колко бърза мога да бъда? Усещам, че съм още по-бърза“, добави Шифрин.

Тя подобри 34-годишния рекорд на шведската легенда в ските Ингемар Стенмарк. „Миналият сезон беше забележителен и искам още от същото“, призна тя.

През новия сезон няма Олимпийски игри или Световно първенство.

„За мен е възможност да пробвам повече скоростни състезания. Няма да го правя, ако чувствам, че не съм подготвена, но по време на тренировките бях добре и ще бъде вълнуващо“, добави шампионката.

Шифрин засега е успявала да избегне сериозни контузии по време на кариерата си.

„Забелязвам, че много състезатели се контузват напоследък, защото намаляват темпото. Една от целите ми през сезона е да не го правя“, сигурна е тя.

Американката чака с нетърпение и Зимните олимпийски игри през 2026 в Милано и Кортина, като двукратната олимпийска шампионка се радва, че профилът на пистите ще бъде по-алпийски в сравнение с тези в Пьончан през 2018 и в Пекин през 2022.

Въпреки че не спечели медал на последната Олимпиада, Шифрин смята, че е научила важни житейски уроци.

„Животът ми е чудесен и без друг олимпийски медал. Щастлива съм да кажа това, защото за много атлети това е финалната крачка в кариерата им“, казва американката.

„Вижте Джокович, това е единствената титла, която още не е спечелил. И аз съм щастливка да съм окей с това. Имам много медали. Но все още съм гладна, това е сигурно“, завърши Микаела Шифрин.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт