Намери ни
To Top

Европейският съд ще се произнесе за Суперлигата на 21 декември

Съдът на Европейския съюз ще се произнесе окончателно по казуса с европейската футболна Суперлига на 21 декември, обяви „Би Би Си“. Компанията „А22 Спортс Мениджмънт“, защитаваща интереса на клубовете, които замислиха проекта, настоява, че ФИФА и УЕФА нарушават закона за конкуренцията, заплашвайки с тежки санкции всеки клуб, който се съгласи да участва в Суперлигата. През декември миналата година генералният адвокат на Европейския съд Атансиос Рантос излезе със становището, че правилата на УЕФА са съвместими със законодателството на ЕС по отношение на конкуренцията. Очакваше се още през пролетта Голямата камара на Европейския съд да излезе с окончателно становище, но това не се случи.


На 21 декември камарата обаче трябва да обяви своето решение, което ще представлява обвързващо тълкуване на законодателството. След това делото ще бъде върнато в Търговския съд в Мадрид, който пък през януари излезе със становище, че УЕФА и ФИФА нямат право да наказват клубовете.

С днешна дата единствените клубове, които все още не са са отказали от идеята за европейска Суперлига, са Реал Мадрид и Барселона. През юли Ювентус стана последният клуб, който се оттегли. Иначе на 19 април 2021 г. 12 клуба обявиха създаването на Суперлигата. След протеста на феновете и заплаха със санкции от страна на УЕФА повечето участници набързо се оттеглиха и проектът беше спрян.

Всички късни мачове в сряда от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние! Да, на платформата Champions TV, която по традиция ще стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер от 22:00 часа!


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол