Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot478760.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Шампионската лига отново е тук с куп интересни двубои – Sportove
Намери ни
To Top

Шампионската лига отново е тук с куп интересни двубои

Борбата в Шампионската лига се завръща с осем мача от третия кръг в груповата фаза. В днешния ден ще се изиграят срещите от групи “А”, “В”, “С” и “D”, сред които се откровят няколко интересни сблъсъка.

Като вълнуващи се очертават още първите два мача от 19:45 часа.

В единият от тях финалистът от миналия сезон Интер приема Ред Бул (Залцбург).


Само точка дели двата тима, а и се сбъдват прогнозите, че тази група “D” ще бъде сред най-завързаните. Евентуален успех ще улесни задачата на тима на Симоне Индзаги, но италианците трябва да имат едно наум, защото съперникът спечели предишното си гостуване, наказвайки Бенфика насред Лисабон.

Точно португалският шампион засега е разочарованието, след като записа две поражения. Това задължава “орлите” да надвият Реал Сосиедад, а имат предимството, че срещата ще е на техния “Луш”.

Ранен ще е дуелът и между Галатасарай и Байерн (Мюнхен). Баварците са известни като безкомпромисни в груповата фаза на турнира и нова победа сега ще ги направи почти сигурни за осминафиналите, тъй като досега те са с пълен актив. Успехът на турците над Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” обаче им дава нужната увереност да потърсят нещо и от този мач.

Споменатият тим на Ерик тен Хаг няма право на новото разочарование и трябва на всяка цена да се справи с ФК Копенхаген в Англия. Датчаните имат само точка досега и евентуален “хикс” в “Театъра на мечтите” ще е подарък за другите два състава в групата.

Вечният фаворит в Шампионската лига Реал Мадрид гостува на Брага с единствената идея да увеличи актива си на 9 точки и да се доближи на крачка до следващата фаза. През уикенда обаче “белите” бяха изтощени от Севиля, а и се задава дерби с Барселона в събота, за което също трябва да мислят. Португалците не са за подценяване, защото в миналия кръг успяха да си тръгнат с успех от Берлин, независимо че губеха с 0:2 от Унион.

Сега в германската столица ще гостува и Наполи, който не спира да редува силни със слаби игри. Поражението от Реал във втория кръг означава, че първенецът на Серия “А” трябва да покаже класа, защото в противен случай рискува да се забърка в битка за второто място с Унион и Брага.

Със сигурност интересно ще бъде и в Севиля, където домакините приемат Арсенал. Тимът от Андалусия стартира слабо в Ла Лига, но постепенно си върна увереността и вече показва познатото си бойко лице. Мачът е ключов и за двата отбора на фона на класирането, защото Ланс се очертава като фактор.

ПСВ Айндховен не е за отписване, макар засега да е последен в класирането в група “В”. Сега “филипсите” имат възможност да се върнат в играта с победа над французите.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558