Намери ни
To Top

Артета защити Рая: Грешките са част от футбола

Мениджърът на Арсенал Микел Артета защити вратаря Давид Рая, който отнесе доста критики за представянето си в мача с Челси (2:2) преди дни. Испанският специалист заяви, че грешките са част от футбола, но той не е загубил доверието си в стража.

„Не мисля, че той е притеснен от факта, че прожекторите все повече са насочени към него, откакто се присъедини към Арсенал. Това е напрежението да играеш в голям клуб, където трябва да побеждаваш, трябва да си на най-доброто си ниво и да имаш някой до себе си, който те настоява всеки ден.


Ако погледнем състава играч по играч и позиция по позиция, ще ми кажете: „Какво се случва на левия бек? Какво се случва с опорния полузащитник?“ Това е красотата на играта и това е и дебатът. И фактът, че имам разнообразни възможности, ще направи всички тези разговори по-чести“, смята Артета.

Той коментира и загубата от Ланс в миналия кръг в Шампионската лига, както и предстоящия сблъсък със Севиля.

„В предишния мач имахме няколко дебютанти. Особеното на Шампионската лига е, че не можеш да дадеш нищо на съперника, особено в наказателното поле. Когато имаш контрол над играта, ще има моменти, в които това може да изчезне много бързо и ще трябва да разберете защо се случва това и как мача ви се изплъзва. Имаше много грешки от наша страна, за да загубим този мач по начина, по който го направихме, въпреки че поглеждайки назад, не заслужавахме този резултат. В Шампионската лига всеки съперник е много силен. Да спечелиш у дома е трудно, а ако спечелиш далеч от дома в Европа, виждаш промяна във всички топ отбори, където нямат същите резултати. Някои разлики стават критични. Нагласата, емоционалното състояние на отбора да премине през трудни моменти е абсолютно ключово“, допълни испанецът.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558