Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot478494.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
В Пирели очакват поне две спирания в бокса в Гран При на САЩ – Sportove
Намери ни
To Top

В Пирели очакват поне две спирания в бокса в Гран При на САЩ

През последните две години състезанието за Гран При на САЩ във Формула 1 включваше по две спирания в бокса за лидерите, а очакванията на официалния доставчик на гуми Пирели са това да се повтори и в днешната надпревара на „Пистата на Америките“.

Трасето край Остин, щата Тексас е сред тези, които натоварват най-много гуми. Това се дължи на комбинацията от бързи завои в първия сектор, които износват предните гуми, докато бавните завои в третия сектор изискват много от задните гуми.

Според Марио Изола най-предпочитана стратегия ще бъде тази с две смени на гуми и използване на твърдите и средно твърдите смеси, които този уикенд са съответно С2 и С3. Не е изключено при излизане на колата на сигурността в по-късен етап някой да рискува с меките сликове, но за тяхната работа в дълга серия от обиколки данни има само тимът на Ферари, тъй като Карлос Сайнц участва в спринта точно с тези гуми, докато всички останали бяха със средно твърдите.

„Гледайки към състезанието можем да кажем, че стратегията с два стопа ще бъде най-предпочитаната. Очакваме различни комбинации от твърдите и средно твърдите гуми, в зависимост от това кой пилот колко комплекта от съответния тип е запазил за състезанието“, каза Изола.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558