Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot478416.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
ФИА промени границите на част от завоите на пистата в Остин – Sportove
Намери ни
To Top

ФИА промени границите на част от завоите на пистата в Остин

След няколкото изтрити обиколки в хода на вчерашната квалификация за Гран При на САЩ рейс директорът във Формула 1 Нилс Витих промени границите на част от завоите на „Пистата на Америките“ за началото на съботния ден.

На изходите от завои №9, №12 и №19, които бяха проблемните вчера, белите линии бяха удебелени. По този начин пилотите получиха малко по-голяма свобода да атакуват по-агресивно съответните завои, без да се притесняват, че ще излязат извън трасето.

Това решение на Витих даде резултат в хода на квалификация за спринта, в която имаше само една изтрита обиколка, след като вчера имаше общо осем такива. Надеждите са тези мерки да се отразят позитивно и в спринта и основното състезание, в които да има доста по-малко разследвания и наказания за напускане на очертанията.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558