Намери ни
To Top

Ботев (Ихтиман) изкова успеха над дубъла на Хебър

Ботев (Ихтиман) победи с 2:1 Хебър II (Пазарджик) в мач от 14-ия кръг на Югозападната Трета лига на стадион „Христо Ботев“. Головете за домакините реализираха Николай Маринов – Маргина и Григор Долапчиев през втората част. Гостите реализираха едно попадение след грешка в отбраната на Ботев.

Срещата започна доста динамично и гостите съумяха да организират интересни атаки към вратата на тима от Ихтиман, но не сполучиха да вкарат, след като на няколко пъти Филип Димитров показа майсторство и не позволи на топката да влезе във вратата му.


Домакините отправиха няколко удара през тази първа част, но нещо в играта липсваше.

През втората част с удар от воле от над 25 метра Николай Маринов – Маргина откри резултата за Ботев в 51-ата минута. Гостите не се предадоха и бързо изравниха резултата, след като бранител на домакините не изчисти добре кълбото и за играча на Хебър II не остана нищо друго освен от два метра да се разпише в 60-ата минута.

Домакините съумяха да вкарат втори гол, който се оказа и победен, след като грешка на играч на гостите в центъра позволи на играчите на Боте да направят отлична атака, която беше завършена от Григор Долапчиев, който реализира петия си гол от началото на шампионата, с което донесе и трите точки на тима.

В класирането Ботев заема 13-ото място с актив от 18 точки, а Хебър II е на 14-ото, но с изоставане от 4 точки спрямо тимът от Ихтиман.

Ботев гостува на последния в класирането Пирин (Разлог) в 15-ия кръг, който ще се изиграе на 28 октомври (събота) от 16:00 часа. Хебър II e домакин на Рилски спортист по същото време.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига