Намери ни
To Top

Бътън очаква Рикардо да смени Перес

Има реална възможност Дениъл Рикардо да смени в Ред Бул Серхио Перес още за сезон 2024 във Формула 1, въпреки че мексиканецът има договор с тима до края на следващата година. Това прогнозира световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън.

Преди последните състезания за 2023 се появиха слухове, че Перес трябва да убеди Ред Бул в тези стартове, че заслужава да запази позицията си в тима. От Ред Бул обаче опровергаха твърденията, че Перес ще бъде освободен, ако не запази второто си място в класирането при пилотите до края на сезона.


„Мисля, че има такава възможност, да – обясни Бътън пред Sky Sports F1. – Мисля, че Дениъл вече си е върнал увереността, доказа, че отново е бърз и това е голяма стъпка към връщането му в Ред Бул. Ако Чеко не е достатъчно близо до Макс, когато стигнем до момента, в който Ред Бул няма да има това превъзходство на трасето, то тимът ще има нужда от по-постоянен и бърз пилот и това е Дениъл Рикардо.”

Бътън изтъкна някои от силните страни на австралиеца.

„Дениъл е качествен пилот, иска да се бори в челото, преди да напусне Ред Бул той беше на мнение, че атмосферата в тима не е подходяща за него, сега обаче е по-различно”, допълни Бътън.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт