Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot478004.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Партия се зае да възражда Гран При на Германия – Sportove
Намери ни
To Top

Партия се зае да възражда Гран При на Германия

Гран При на Германия е големият отсъстващ от календара на Формула 1 в последните години, като страната разполага с две страхотни писти: “Нюрбургринг” и “Хокенхайм”, но и това не помага. Отделно от това интересът към Формула 1 в Германия спадна сериозно, като Нико Хюлкенберг е единственият германски пилот в световния шампионат.

“Мисля, че още дълго време няма да видим старт от Формула 1 в Германия – заяви 4-кратният световен шампион Себастиан Фетел пред агенция СИД тази седмица. – Това е срамота, но мисля, че разбирам причината.


Липсва решаващият натиск от страна на германската автомобилна индустрия да го има това състезание, а мисля, че ние сме разглезени от успехите на германските пилоти в близкото минало. Но едно нещо е сигурно, моторните спортове станаха твърде скъпи, а оттам и твърде ексклузивни.”

Сега обаче е налице воля у поне една политическа партия в Германия, която иска да възроди Гран При на Германия. Вестник Bild съобщи, че Партията на свободните демократи (FDP) е заявила официално в Бундестага, че иска да реализира програма за подпомагане на младите германски пилоти и завръщането на Гран При на Германия във Формула 1.

“Най-малкото искаме да започнем дебат в обществото по темата, защото това е важно – заяви говорителят на FDP. – Ние ще подкрепим завръщането на Формула 1 в Германия.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558