Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot477780.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ювентус: Пълна подкрепа за Фаджоли, убедени сме, че ще посрещне терапията с отговорност – Sportove
Намери ни
To Top

Ювентус: Пълна подкрепа за Фаджоли, убедени сме, че ще посрещне терапията с отговорност

Ювентус публикува изявление, в което потвърждава за пълната си подкрепа за футболиста на тима Николо Фаджиоли, който е участвал в нелегални залагания.

В крайна сметка 22-годишният играчсе споразумя с прокуратурата, като получи забрана да играе футбол за 7 месеца, а 5 месеца от общата 12-месечна присъда бяха заменени с терапевтично лечение на пристрастеност към хазарта и поне 10 публични изяви, за да се разубедят други хора да попаднат в същия капан. Тези срещи ще се провеждат в спортни асоциации на аматьори, федерални териториални центрове, центрове за възстановяване от хазартна зависимост и във всички случаи в съответствие с показанията и програмата, предложени от Италианската футболна федерация ( FIGC). Освен това футболистът бе глобен с 12 500 евро.


В тази връзка от Ювентус заявяват: “Клубът взе под внимание официалното прессъобщение на Италианската футболна федерация и потвърждава пълната си подкрепа за Николо Фаджоли в справянето с този проблем, като предоставя на играча необходимата подкрепа при изпълнението на посочения терапевтичен план и, както изрично е предвидено в споразумението, си сътрудничи с Федерацията, за да очертае планираните срещи.

Твърдо сме убедени, че Николо, с подкрепата на клуба, съотборниците си, семейството си и специалистите, които ще му помагат, ще посрещне терапевтичния и тренировъчния процес с голямо чувство за отговорност и след изтърпяване на лишаването от права ще може да се върне към състезателната дейност с нужното спокойствие”.

Наказанието му започва да тече от днес, като на теория това означава, че Фаджоли ще може да се завърне за последния мач от сезона в Серия “А”, когато Ювентус приема Монца на 26 май. Междувременно от “бианконерите” потвърдиха също, че ще продължат да дават на играча си пълната му заплата и ще му разрешат да тренира с отбора.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558