Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot477564.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Локомотив Пловдив стегна сериозна селекция с бивши национали – Sportove
Намери ни
To Top

Локомотив Пловдив стегна сериозна селекция с бивши национали

Един от най-добре познатите баскетболисти у нас – Станислав Ваклинов, е вече част от БК Локомотив Пловдив. Високият 207 сантиметра център пристига от шампиона през миналата година в регион Юг на ББЛ – Хебър Пазарджик.

Кариерата му започва от родния Рилски спортист Самоков, където триумфира в първото издание на Балканската Лига през сезон 2008/2009 г. Преминава още през тимовете на Балкан Ботевград, Спартак Плевен, Академик Пловдив, Берое и Левски в НБЛ.


Той е и играчът с най-много изиграни мачове в историята на Балканската Лига. Многократен медалист в първенствата на НБЛ и Купата на България. 

Това е втори трансфер на Локомотив в рамките на седмица на състезател, който се е подвизавал в националния отбор на България, след Станислав Славейков, който вече направи дебюта си за тима и бе с основна роля за успеха със 79:74 в пловдивското дерби с Академик-2 през уикенда. Тежкото крило поведе отбора си с дабъл-дабъл от 22 точки и 11 борби при 8/13 стрелба от игра.

Освен двамата изключително опитни състезатели, в отбора са и играчи, които доскоро се подвизаваха в мъжкия баскетболен елит на България. В състава на Локомотив бяха привлечени бившият състезател на Черноморец Радостин Папазов, както и преминалият през Берое, Ямбол и Шумен стрелец Евгени Василев. 

През изминалия сезон Папазов се изявяваше в състава на Черноморец, а през зимата замина за Италия, където се подвизаваше за отбора на Фортитудо Скаури в Серия С. Василев пък реши да пробва късмета си в чужбина през пролетта на 2022-ра, също поемайки в посока Италия, където подписа с Валчерезио. Срещу името му личат средно по 13.8 точки за 12 мача на италианска земя. 

За сезон 2022/23 Василев подписа договор с отбора на Фортитудо Скаури и бе съотборник именно с Радостин Папазов.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558