Намери ни
To Top

ЦСКА уважи празника на военния парашутист

Ръководството на ЦСКА – София и тази година уважи празника на военния парашутист. Изпълнителните директори Стоян Орманджиев и Филип Филипов, както и финансовият директор Трифон Попов присъстваха на тържествен военен ритуал и поднесоха почетен венец пред паметната плоча на загиналите парашутисти на площад „Народно събрание“. 

Те бяха поканени лично от командира на съвместното командване на специалните операции на Българската армия генерал-майор Явор Матеев. 

На 18 октомври 1944 година Парашутната дружина от състава на Първа Българска армия участва за първи път в реални бойни действия в района на височината Стражин.


През 1994 година тази дата официално е определена за Ден на военния парашутист. 

По този начин за пореден път ЦСКА – София и военните от Специалните сили демонстрираха уважение помежду си. Парашутистите бяха част от празненствата по случай 70-годишния юбилей на тима, а няколко пъти футболистите бяха гости на поделението в Пловдив. 

Преди няколко години десетки военни от Специалните сили дариха безвъзмездно кръв и подкрепиха каузата на футболния клуб и ВМА „Дари кръв, спаси живот!“.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига