Намери ни
To Top

Реал и Барса продължават без грешка в Евролигата

Испанските грандове Реал Мадрид и Барселона продължават с пълен актив след изиграването на мачовете си от третия кръг на Евролига по баскетбол за мъже.

В Мадрид актуалният шампион на Европа надигра литовския Жалгирис Каунас с 93:79 в много отворен и приятен за гледане двубой.

След няколко смени на водачеството в първите минути Реал пое инициативата в края на първата четвърт, за да се оттегли с преднина от 10 точки при 53:43 на полувремето. В началото на вторите 20 минути на мача Жалгирис направи опит да се върне в мача и съкрати изоставането си до четири точки, но скоро след това баскетболистите на Чис Матеу възстановиха двуцифрения си аванс и не дадоха повече шансове на гостите.


Най-резултатен за Реал бе Габриел Дек с 19 точки, а по 18 прибавиха Факундо Кампацо и Венсан Поаре.

алгирис се отличи латвиецът Роландс Шмитс с 12 точки, а Наз Митру-Лонг и Брейду Манек добавиха по 11.

В „Щарк Арена“ в Белград пред 20 000 зрители Барселона победи местния гранд Партизан с 92:83.

Каталунците изковаха успеха си през първото полувреме, което спечелиха с 44:34. След паузата Партизан направи опит да се върне в мача, но с отлична стрелба от зоната за три точки Барселона успяваше да брани аванса си. Испанският тим вкара 13 тройки от 32 опита, докато домакините реализираха при само четири опита от далечна дистанция.

Аржентинецът Николас Лапровитола бе над всички в мача, вкарвайки 20 точки за победителите, а още 15 прибави Уили Ернангомес.

За Партизан Джеймс Нънали реализира 14 точки, а с 13 остана Пи Джей Дожър.

В Истанбул Фенербахче стигна до неочаквано лесна победа с 83:69 над Панатинайкос. Турският тим спечели първата четвърт с 27:9 и не даде никаква възможност на мултимилионната селекция на „зелените“ да се върне в мача, като в големи период от него преднината на „фенерите“ бе над 20 точки.

За победителите Йоргос Папаянис вкара 15 точки в коша на бившия си клуб, а още 14 прибави Джонатан Мотли.

За Панатинайкос Матиа Лесор бе единствен на висота и завърши с 19 точки.

Българският национал Коди Милър-Макинтайър започна като титуляр и игра 22 минути при домакинското поражение на Баскония с 68:76 от Байерн Мюнхен. Гардът завърши срещата с 5 точки, 4 асистенции, 4 борби и 3 откраднати топки, но това не се оказа достатъчно на баските за победата.

Проблемна за домакините се оказа последната четвърт на мача, в която те вкараха едва 6 точки срещу 19 за Байерн.

Карсън Едуардс вкара 14 точки за победата на Байерн, а с 12 остана Силван Франсиско. В редиците на Баскония с най-много точки – 13, приключи сърбинът Ваня Маринкович.

В другите два двубоя от програмата на третия кръг в четвъртък Олимпия Милано победи у дома гръцкия Олимпиакос с 65:53 след отлична игра в защита, а в Истанбул Анадолу Ефес надделя над френския АСВЕЛ Лион-Вильорбан с 89:84.

В класирането първите две места се поделят от Реал Мадрид и Барселона с по 3 победи. Валенсия може да се присъедини към тази група, ако по-късно днес спечели домакинството си на Макаби Тел Авив.

Ощр от категория Баскетбол