Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot477288.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Украйна обърна Малта и запази аванса си пред Италия, Мудрик със страхотен гол – Sportove
Намери ни
To Top

Украйна обърна Малта и запази аванса си пред Италия, Мудрик със страхотен гол

Украйна очаквано победи с 3:1 като гост аутсайдера Малта в квалификационна Група С за Евро 2024 и запази аванс от три точки пред конкурента си за второто място – Италия, макар и с мач повече от „Скуадра адзура“. Изненадващо домакините поведоха в 12-ата минута с попадение на Пол Мбонг. Още до почивката обаче украинците направиха пълен обрат след автогол на Камензули и точно изпълнена дузпа от Артьом Довбик. Михайло Мудрик обаче бе най-добрият играч на гостите, след като изработи наказателния удар, пропусна няколко ситуации, но вкара великолепен гол, с който сложи точка на спора.


Аутсайдерът изненадващо излезе напред в резултата в 12-ата минута, когато Пил Мбонг проби сам и стреля неособено силно от границата на наказателното поле, но Тубин се намеси лошо и допусна топката да влезе във вратата му. Това бе два вторият гол на малтийците в тези квалификации. Домакините обаче върнаха жеста в 38-ата минута, след като Райън Гамензули си отбеляза автогол за 1:1, засичайки по нелеп начин във вратата си иначе неточен удар на Судаков. Две минути преди почивката Украйна стигна до пълен обрат след гол от дузпа на Артьом Довбик. Наказателният удар бе отсъден за нарушение срещу Мудрик, който в добавеното време бе близо до това да отбележи трети гол за гостите, но Бонело спаси. Малко преди това пък гредата лиши Малта от нов гол след удар на Гийомие. 

През второто полувреме Мудрик все пак заслужено стигна до гола, с който узакони победата на Украйна. Крилото на Челси сам тръгна на рейд малко след централната зона, проби на скорост отляво и с удар от 30-ина метра матира Бонело. Това се случи пет минути преди края.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558