Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot477182.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Хамилтън и Верстапен попаднаха в престижна класация – Sportove
Намери ни
To Top

Хамилтън и Верстапен попаднаха в престижна класация

Две от големите звезди на Формула 1 – Люис Хамилтън и Макс Верстапен се класираха в топ 10 на „най-продаваемите спортисти” в световен мащаб. Класацията се изготвя от SportsPro Media и Хамилтън и Верстапен заемат съответно 8-о и 10-о място в подреждането.

Начело на класацията е футболната супер звезда Лионел Меси, следван от баскетболиста ЛеБрон Джеймс и нападателката на националния футболен отбор на САЩ Алекс Морган.

В подреждането място намират и други пилоти от Формула 1, но те са на по-задни позиции, като също са в интересна компания: Ландо Норис е 25-и, следван от Кристиано Роналдо, който е 27-и, а Шарл Леклер е на 28-ата позиция.

До миналата година част от топ 50 бяха и Серхио Перес и Джордж Ръсел, но сега двамата не са в класацията.

Критериите за оценка на участниците в класацията са най-различни, но и тук присъства приносът на сериала Drive to Survive, благодарение на който феновете са получили „безпрецедентен достъп” до пилотите или поне до част от ежедневието.

Хамилтън получава висока оценка заради „силната брандова идентичност” на британеца, свързана с различните обществени каузи, които той защитава. Присъствието в социалните мрежи също има важно значение, като там успехи имат и Верстапен, Норис и Леклер.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558