Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/10/screenshot476862.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Мартин Чой спечели 31-ата си титла – Sportove
Намери ни
To Top

Мартин Чой спечели 31-ата си титла

Мартин Чой (ЕКО БМВ МС 77 рейсинг тим) спечели за 31-и път в своята кариера титлата на България в пистови шампионати. Поредното отличие беше факт в неделния следобед в Серес (Гърция), където Чой победи конкуренцията в клас Superbike 1000. Освен първото място за националния ни шампионат Мартин Чой триумфира като шампион за годината и в Балканския шампионат.

Битката за лидерската позиция се решаваше именно в южната ни съседка, а най-близо до българина като точков актив беше пилота на домакините Димитриос Каракостас, който завърши и в двете състезания зад победителя Мартин Чой.


Близо 2000 зрители видяха майсторското каране на нашия състезател в SBK и заслужено беше посрещнат с аплодисменти след финала на 16-те обиколки.

„Много съм щастлив и горд от постигнатото. Беше поредния силен и оспорван сезон, в който карах освен в републиканския, Балканския и в Световния ендуранс шампионат. Знаех какво ме очаква в Серес и битката за първото място, но бях подготвен и концентриран през двата състезателни дни. Искам да благодаря на всички мои спонсори и партньори, които ме подкрепиха за поредна година. Огромно уважение и респект към всички тях, а и към целия ми екип. Невероятни професионалисти и приятели. Свърших си работата и сега ще почина малко, за да отделя време за семейството си. За следващата година има време да мисля, но отново целите ми ще бъдат първи места във всяко състезание“, сподели след края на надпреварата Мартин Чой.

Българският пилот беше изненадан от екипа си, които му бяха направили специални фланелки по случай двойния успех в Серес. Каската с която излезе на награждаването също беше брандирана с надписи за първото място и рекордната 31-шампионска титла в пистовите надпревари.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558