Намери ни
To Top

Израел показа как убива с дрон главореза от “Хамас“, повел клането на 7 октомври ВИДЕО 18

Израел ликвидира Али Кади – командирът на „Хамас“, повел групировката в нападението над израелски цивилни на 7 октомври. Това става ясно от съобщение на израелските въоръжени сили. 

„Али Кади водеше нечовешкото, варварско клане на 7 октомври на цивилни в Израел. Току-що го елиминирахме.


Всички терористи от „Хамас“ ще ги сполети същата съдба“, се казва в съобщението, придружено от видеоматериал, показващ удара по Кадир. 

 

Кади е бил убит при нападение с дрон след разузнавателни действия на агенцията за сигурност Шин Бет и Дирекцията за военно разузнаване.

Кади е бил командир на елитните командоси на „Хамас“ – ротата „Нухба“. Според израелските отбранителни сили 37-годишният е един от около 1000 палестински затворници, освободени през 2011 г. в замяна на израелският войник Гилад Шалит. 

През 2005 г. Кади беше арестуван за отвличането и убийството на израелец, за когото беше съобщено, че е работил за агенцията за вътрешна сигурност Шин Бет.  

Новината идва ден, след като стана ясно, че армията на Израел е ликвидирала и друг командир на “Хамас” – лидера на военновъздушните сили на групировката Мурад Абу Мурад

 

 

 

 

 

Ощр от категория