Намери ни
To Top

Димитров и Мъри откриват днешната програма на „Артър Аш“

Световният номер 19 Григор Димитров ще се изправи срещу трикратния шампион от Големия шлем Анди Мъри днес в един от най-интригуващите двубои от втория кръг на US Open. Двамата ще открият програмата на централния корт „Артър Аш“ в 19:00 часа българско време.

Димитров започна предизвикателството си в Ню Йорк срещу 115-ия в ранклистата на АТР Алекс Молчан. Българинът се бори здраво в първите два сета, но не успя в последвалите тайбреци и загуби и двата.


Впоследствие Григор подобри играта си, за да вземе третия сет с лекота, губейки само един гейм. Той пренесе импулса си и в четвъртия сет, като един-единствен пробив в негова полза му донесе успеха. В решителната пета част Молчан се съвзе и поведе с 5:2. Той обаче не успя да затвори мача на собствен сервис, след което загуби мачбол и Димитров изравни резултата. Така след дългата битка победителят трябваше да бъде определен в тайбрек. В него българинът спаси още два мачбола и триумфира след обрат с 6:7 (9), 6:7 (5), 6:1, 6:3, 7:6 (9).

Контузията в гърба доста затрудни Димитров да играе по най-добрия си начин, но той издържа, за да запише първата си победа след изоставане от 0-2 сега в кариерата си. Българинът наниза 20 аса, заедно с общо 81 уинъра, но направи и 63 непредизвикани грешки.

Мъри от своя страна се изправи срещу Корентен Муте в първия си мач. Британецът започна ударно и спечели първите четири гейма, а малко след това и сета. Във втората част Мъри изоставаше с гейм пасив, но спаси няколко сетбола и дръпна с 2-0. В третия той си осигури решителен пробив в 9-ия гейм, за да поведе с 5:3. След това Мъри сервира за мача и триумфира с 6:2, 7:5, 6:3, записвайки своята победа №200 в Мейджър турнирите.

Анди Мъри води на Григор Димитров с 8-3 в преките им двубои. Британецът спечели предишната им среща на China Open 2016 в два сета и сега е готов да поднови съперничеството си с българина след почти седем години.

Вчера Мъри коментира, че Димитров би трябвало да има голямо предимство поради факта, че негови треньори са Джейми Делгадо и Дани Валверду, които дълги години бяха част от щаба на Анди Мъри.

Ощр от категория Тенис