Намери ни
To Top

Капитанът на Финландия: Очаквам агресивна игра от България

Капитанът на националния отбор на Финландия по волейбол Ееми Тервапорти заяви след победата на своя тим над Хърватия на старта на Евроволей 2023 във Варна, че очаква агресивна игра от състава на България в предстоящия тази вечер мач. Двубоят в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна започва в 20:30 часа, като той ще бъде втори и за двата отбора.

Тази среща ще бъде много важна за „лъвовете“, които направиха фалстарт на домашното Европейско първенство. В първия си двубой избраниците на Пламен Константинов изненадващо отстъпиха с 1:3 на отбора на Испания и днес ще търсят задължителен успех срещу Финландия.


След победата с 3:0 над Хърватия Тервапорти говори пред специалния пратеник на Sportal.bg във Варна за Европейското първенство по волейбол – Евгени Въков. В своето интервю капитанът на Финландия заяви, че е доволен от доброто начало на първенството от страна на неговия тим и добави, че очаква агресивна игра от България тази вечер.

„Добър старт за нас. Вече имаме победа. Натиснахме ги много добре, имахме много добра тактика. Запазихме спокойствие дори и в трудните моменти. Запазихме вяра в нашия стил на игра. Стартът за нас беше добър. Очаквам да играем всеки мач до край. В тази група няма лесен мач. Видяхме какво направи Испания. Трябва да играем на макс във всеки мач. Трябва да се опитаме да излезем от групата, а след това ще видим какво ще се случи.

„Със сигурност българите ще бъдат много мотивирани. Мисля, че след тази загуба те ще бъдат много агресивни на игрището. Ние ще трябва да сме търпеливи и готови за игра. През 2018 на Световното мачът ни с България беше много бърз мач, спомням си го – 3:0. В този мач не създадохме никакви трудности за България и те ни победиха“, каза Тервапорти, който е един от петимата играчи на Финландия, които бяха част от състава на Суоми и преди пет години.

Снимки: CEV.eu

Ощр от категория Волейбол