Намери ни
To Top

Ради Маринова: Съжалявам, че завършихме така, но все пак постигнахме нещо хубаво и сме щастливи

Националката Радостина Маринова коментира след завръщането на отбора ни от ЕвроВолей 2023 за жени, където България отпадна на 1/4-финалите от Нидерландия, но завърши в Топ 8, че съжалява, че са завършили по такъв начин, но все пак са постигнали нещо хубаво и са щастливи.

„Грубо казано това беше целта ни, но гледахме стъпка по стъпка – първо да излезем втори от групата и след това победа на 1/8-финал. Така нещата се получиха и успяхме да си постигнем поставените цели. Нямаше пренавиване срещу Нидерландия, а по-скоро обратното.


Знаехме срещу какъв съперник излизаме, все пак е на друго ниво и може би трябваше да излезем и да играем по-освободено, защото нямаше какво да губим. Съжалявам, че завършихме така Европейското, но все пак постигнахме нещо хубаво и сме щастливи“, сподели Ради Маринова пред Sportal.bg и Sportal TV на летище „София“.

„Много ще е трудно на олимпийската квалификация, защото са много мачове със силни отбори и само първите два се класират. Така че, ще ни бъде много трудно, но това все пак ще бъде опит за нас. Със сигурност има разлика в нивото ни с отборите на Италия, Нидерландия, Турция, Полша и т.н., но сега на Европейското показахме, че с повечето отбори сме по-добри така да го кажа. Но сме млад отбор, който тепърва ще се гради и смятам, че имаме бъдеще да се борим с по-големите отбори. Важното е, че показахме хъс и отборен дух, защото е много трудно да се събере целия отбор и да се върне след такова лошо начало срещу Словакия. Това беше силния ни коз на Европейското – отборната игра и да играем всички заедно“, допълни националката.

Снимки: CEV.EU

Ощр от категория Волейбол