Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot474360.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Връчиха плакет на двукратния световен шампион Лъчезар Вълчев – Sportove
Намери ни
To Top

Връчиха плакет на двукратния световен шампион Лъчезар Вълчев

Областният управител Владимир Димитров посрещна в кабинета си спортната делегация от Разград, която се завърна от Световното ученическо първенство по лека атлетика в Рио де Жанейро, Бразилия. На Лъчезар Вълчев – двоен световен шампион в дълъг скок и в троен скок в първенството за ученици до 18 години, Владимир Димитров връчи специалния плакет на Областна администрация за жители на областта с постижения в различни сфери, съобщиха от пресцентъра на държавната институция в лудогорския град.

Носителят на два златни медала Лъчезар заяви, че е поканен в Американски колеж, на пълна издръжка, но е отхвърлил поканата. Желанието му е да тренира тук в Разград с настоящия си треньор Красен Цонев.


Треньорът отбеляза, че спортният клуб има идея да се изгради лекоатлетическа база в общински парцел над игрището и под тенис-кортовете и помоли за съдействие областния управител, който е обещал да обмисли идеята и последващите стъпки за нейното превръщане в проект и реализация, и в кое може да бъде полезен.

Ръководител на спортната делегация Николай Миланов от Регионалното управление на образованието каза, че разчита на областния управител да съдейства за намиране на фирми-спонсори, които да осигуряват екипи за младите лекоатлети. И добави, че двата златни медала са най-големият ученически успех за леката атлетика не само за Разград, но и за България.

На младежите предстои почивка. Утре Лъчезар Вълчев и треньорът му ще бъдат приети от министъра на спорта, след това започват да се подготвят за лагери, състезания и шампионати, допълват от областната администрация.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558