Намери ни
To Top

Тежка загуба за Винъс в юбилейния й мач №100 на US Open

Белгийска квалификантка вгорчи юбилейния мач №100 на Винъс Уилямс на US Open. Двукратната шампионка и бивша №1 в света загуби с 1:6, 1:6 от Грет Минен при своето 24-то участие в основната схема на турнира. Легендарната американка спечели последователни титли на сингъл на домашния си турнир от Големия шлем през 2000 и 2001 година.

Под светлината на прожекторите на „Артър Аш“ Уилямс изигра и своя мач №356 в Големия шлем.


Само сестра й Серина Уилямс има повече (423) в Оупън ерата (от 1968 г.).

43-годишната Винъс обаче не успя да окаже сериозна съпротива на световната №97 и загуби след 1 час и 13 минути игра.

„Трябва да отдам дължимото на опонентката си, заяви Уилямс през медиите. – Нямаше удар, който тя да не може да направи. Дори когато изпълнявах невероятни удари, тя просто отбелязваше уинър или пускаше къса топка. Не мисля, че играх зле. Това беше един от онези дни, в които късметът просто не е твоя страна.“

По пътя към успеха Минен защити всичките си шест точки за пробив и записа 24 уинъра срещу едва 10 на Уилямс.

„Невероятно е да играеш срещу легенда като Винъс. Изпитвам огромно уважение към нея, да бъде тук на 43 години, невероятно е, заяви белгийката на корта след победата си. – Тя има страхотни удари, отличен сервис, така че аз наистина се опитах да играя агресивно, да я накарам да се движи колкото е възможно повече, дори направих няколко къси топки, които не са характерни за играта ми, но мисля, че ще продължа да го правя“.

За 26-годишната Минен настоящият сезон е сезон на възраждане, след като тя изпадна от топ 200 в края на миналата година. Белгийката спечели две титли на ITF Challenger турнири през 2023-та, а също така достигна и до два финала на състезания от категория WTA 125, проправяйки си обратно път до топ 100.

Във втори кръг Минен ще срещне Саша Викъри. Американката поднесе една от изненадите на деня, отстранявайки поставената Дона Векич след 2:6, 7:5, 6:2.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558