Намери ни
To Top

Съветникът на Тагарев с изненадващи оправдания за скандала в “Пирогов“, обяви, че сестрата разказва…

Мустафа Емин, съветник на министъра на отбраната и член на Националния съвет на „Да, България“, коментира пред Нова телевизия скандала с болница „Пирогов“ и отрече да е заплашвал медиците с министъра на здравеопазването.

Съветник на Тагарев сътвори свиреп скандал в „Пирогов“, това е немислимо!

„Съпругата ми звъни, че детето е паднало, ударило си челото в ръба на масата. Отиват в поликлиниката в „Люлин“, оттам ги препращат в „Пирогов“, разказа той.

„Нареждаме се, както си е стандартната процедура.


За почти 4 часа минаваме през 4 кабинета. Имаме няколко разговора с докторите. Правят му 7-8 шева на челото, дават ни документите, аз се връщам да ги взема. При излизане ме питат как е вашето име. Аз се представям при излизане от кабинета, даже не казвам откъде съм – „Казвам се Мустафа Емин. И става тази публикацията на въпросната госпожа“, обяснява той.

„Аз отричам внушенията, които се твърдят“, заяви той.

„Нечовешко е да искаш да излезе някое дете от болницата, за да влезе твоето. Още повече, когато другото е по-пострадало. Това е внушение, което аз не мога да приема, което тотално противоречи на обективната реалност“, каза Емин.

По думите му, лекари и сестри от лечебното заведение му обяснили много експертно защо в спешното трябвало да седят 4 часа. Той бил толкова впечатлен, че стиснал ръката на единия доктор.

Той му обяснил му, че е по-добре детето да не влиза в операционната зала, защото там имало друго дете. Било преценено, че детето на Емин може да се травмира от гледката.

По отношение на медицинската сестра Неда Диманова, която с пост във Фейсбук обвини Емин, че е вдигнал скандал в лечебното заведение, той каза: „С тази жена съм се видял по мой спомен за по-малко от една минута при завършването на цялата процедура, т.е. когато отидох да си взема документите. Тя не е очевидец, тя преразказва събития“.

Емин предположи, че сестрата е дочула неверни слухове, които после е преразказала.

„Тази процедура не е само за нас, тя е за всички деца“, подчерта той.

По думите му, детето му вече е добре. То е още кърмаче. Имало е огромна рана на главата и трябвало да бъде будено през три часа и да бъде следено за сътресение.

„Възможно е да съм допуснал някакво емоционално отношение. Да съм повишил тембър. Но само толкова. Ако съм искал да манифестирам някаква позиция, има други заведения, в които човек да го прави“, заяви политикът.

Той беше категоричен, че не е споменавал името на министъра на здравеопазването. Споменавал е министъра като длъжност два пъти. Първият път, когато сестра му обяснила подробно защо е нужно да се чака дълго и посочила някои от проблемите в системата, той проявил разбиране и казал: „Защо не го кажете на министъра“.

Вторият път бил, когато поискал копие от документите от кабинетите и го попитали за какво са му – „Казах на шега – ще го дам на министъра“.

„Нито един път не съм споменавал името на министъра на здравеопазването, не съм се представял като съветник на министъра на отбраната“, заяви Емин.

По думите му, той се е представил с името си на излизане от болницата, но лесно можело да се провери в Гугъл какви длъжности заема. Имало е време да се изчисли дали си заслужава и дали има логика да бъде атакуван. След това се е появил въпросният пост.

Емин беше категоричен, че резултатите от проверката в лечебното заведение трябва да бъдат оповестени публично и изрази увереност, че тя ще установи истината.

„Надявам се да има охранителни камери. Да се види как лекарят ми обяснява много експертно защо сме чакали час и половина и след това си стискаме ръцете“, заяви той.

„Аз смятам, че проверката ще установи истината, а истината е, че не съм се опитвал да се възползвам по никакъв начин от служебното си положение. Аз съм се редил както всички останали“, каза съветникът на Тагарев.

„Чух се с Христо Иванов, говорих с Ивайло Мирчев, говорих с пиарите на партията, с министерството на отбраната“, добави той.

Ощр от категория