Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/08/screenshot473913.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
И все пак Сайнц преговаря с Ауди – Sportove
Намери ни
To Top

И все пак Сайнц преговаря с Ауди

Спекулациите, че Карлос Сайнц може да премине в Ауди при влизането на германците със заводски тим във Формула 1 успяха да ядосат испанския пилот, който побърза да ги отрече. Сайнц обяви, че приоритет №1 за него си остава подписването на нов договор с Ферари, като той е обвързан със Скудерията до края на 2024.

Сега обаче Карлос Сайнц-старши потвърди за контакт с Ауди и на практика не изключи възможността синът му да премине в Хинвил, въпреки че и той обясни, че най-важното сега е новият му договор с Ферари.

За делата на Сайнц-младши се грижи неговият братовчед и дългогодишен агент Карлос Оноро, а Сайнц-старши се води съветник, като двукратният световен рали шампион е много полезен с авторитета и контактите си.

„Разбира се, че осъществихме контакт с Ауди, но в момента няма нищо конкретно – обясни Сайнц-старши. – Мисля, че за нас сега е най-добре да изчакаме и да видим какво ще се случи. Разбира се, в Ауди действат. Трудят се упорито. Германците имат амбицията много бързо да влязат сред силните отбори и работят много сериозно.”

Начело на заводския тим на Ауди е Андреас Зайдъл, който доскоро ръководи Макларън и се смята, че това е другата силна връзка сс Сайнц, тъй като двамата се разбираха отлично в британския тим. Това потвърди и Сайнц-старши.

„Мисля, че фактът, че Андреас и Карлос работиха заедно няколко години заедно в Макларън е важен, те се познават много добре и справяха добре в Макларън – допълни рали легендата. – Андреас е един от тези, които оценяват високо таланта на Карлос, скоростта и работата му с инженерите, двамата се познават много добре. Хубаво е, че Ауди влиза във Формула 1, със сигурност това ще е силен отбор.”

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558