Намери ни
To Top

Радослав Здравков с любопитни думи за ЦСКА и ЦСКА 1948

Легендата на ЦСКА и българския футбол Радослав Здравков гостува в студиото на Sportal.bg „efbet Лига Live“, където говори по-различни теми. Бившият национал се върна и към своя период в ЦСКА 1948, а коментира и представянето на ЦСКА и Локомотив (София).

„Българското първенство не е английското.


Някой отбор може да направи пробив и да изненада всички с класирането си, но генерални промени в класирането не очаквам. Амбицията е сериозно качество в отбора на Лудогорец. При всички положения те ще направят всичко възможно да увеличат титлите си. В борбата ще се включи Левски. Очаквах много повече от ЦСКА 1948. Може би това слабо начало е обяснимо. Дано с добрите си изяви продължат Локомотив (Пловдив) и Черно море, въпреки че са наши опоненти. Надявам се ние да надскочим всички очаквания. 

ЦСКА? Умишлено опитах да не говоря за ЦСКА. Гледам всички мачове, но не гледам този ЦСКА с тази амбиция, с която трябва да го гледам. Миналата година бяха опонент на Лудогорец до края, но не впечатляваха никой с изявите си на терена. Бият с по 1:0. Може да се каже, че това е добра ефективност. Горчилка няма у мен за случилото се през миналата есен на „Армията“. Убеден съм, че това не са истинските цесекари. Техните бащи не са идвали на този стадион. Това са хора от друго място. Те са платени. До голяма степен са замесени отговорните фактори на този отбор и ваши колеги, които написаха книга. За 70-годишната на ЦСКА под указания на някои ръководители изтриха името на Ради Здравков от историята на ЦСКА. Ако напусна футбола заради такива прояви, не знам дали ще съм жив за 80-годишнината на ЦСКА. 

Малко са точките в Локомотив (София), но вината нито е при Стойчо Стоев, нито при Иван Василев. Вината е комплексна. Мисля, че феновете прекаляват с изискванията си. Ако не беше Иван Василев, къде щеше да е клубът? Отборът запази своята идентичност и мина по своя път. Дали имам чувство за несвършена работа в ЦСКА 1948, предвид напускането ни в края на 2022 година? Една работа е недовършена, когато ти е дадена работа да я вършиш. Аз напуснах заради това, че не исках да получавам заплата заради факта, че преди 40 години съм играл на „Народна армия“. 

34

България 1:1 Сърбия

Не виждам светло бъдеще за националния отбор. Смея да твърдя, че съм запознат с качествата на българските футболисти. Някак си критерият, с който се избират български футболисти, не ми харесва. Моите виждания се разминават с идеите на хората, които са натоварени с тази задача“, каза Радослав Здравков пред Sportal.bg.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига